وکیل کلاهبرداری بندرعباس

وکیل کلاهبرداری بندرعباس

وکیل کلاهبرداری بندرعباس

اگر در خصوص مطلب وکیل کلاهبرداری بندرعباس سوال یا نظری دارید میتوانید از پایین همین صفحه آن را ارسال نمایید.

تعریف قانونی کلاهبرداری

کلاهبرداری به معنای بردن مال متعلق به غیر با استفاده از وسایل متقلبانه است. و غالبا جرم های دیگری نظیر جعل در کلاهبرداری اتفاق می افتد برای جلب رضایت و اعتماد مال باخته برای بردن مال او.

نکته ی مهم در این جرم مانور متقلبانه است که توسط مجرم انجام می شود به گونه ای که آن اقدامات متقلبانه درست به نظر می آید و شخص مال باخته از تقلبی بودن آن اقدامات اطلاعی  نداشته باشد.

تشخیص جرم کلاهبرداری

نکته ای که اینجا تشخیص جرم کلاهبرداری را دشوار می کند همین مانور متقلبانه است زیرا کسی که اطلاعات کافی حقوقی نداشته باشد گمان می کند که کسی که بدون مانور متقلبانه و صرفا با گفتن دروغی ساده مال را برده است کلاهبردار محسوب می شود در حالی که به هیچ وجه اینگونه نیست.

جرم کلاهبرداری از جرایم مقید به شمار می آید و شرط تحقق آن هم حصول نتیجه ی خاص که بردن مال دیگری است می باشد. در غیر این صورت اگر شخص به این نتیجه ی خاص دست پیدا نکند عمل او جرم کلاهبرداری تلقی نمی شود و ممکن است زیر مجموعه جرایم دیگر قرار گیرد.

جرم کلاهبرداری بیشتر اوقات در قالب معامله رخ می دهد اما این جرم تنوع زیادی دارد و در قالب های گوناگونی رخ می دهد.

تقسیم بندی جرم کلاهبرداری

در یک تقسیم بندی جرم کلاهبرداری به ساده و مشدد تقسیم می شود. کلاهبرداری مشدد آن است که مرتکب هنگام انجام عمل کلاهبرداری مشمول یکی از سه حالت زیر باشد:

جرم های مربوط به کلاهبرداری

1-کارمند دولت یا موسسات عمومی و شهرداری یا نهادهای انقلابی باشد.

2- مرتکب خود را به عنوان مامور دولت یا موسسات عمومی یا شهرداری یا نهادهای انقلابی و شرکت های دولتی معرفی کند.

3- مرتکب برای فریب مردم از تبلیغ عامه از طریق وسایل ارتباط جمعی از قبیل رادیو، تلویزیون، روزنامه، مجله یا نطق در مجامع یا انتشار آگهی چاپی یا خطی استفاده کند.

کلاهبرداری ای که شامل هیچ یک از سه مورد گفته شده نباشد کلاهبرداری ساده به حساب می آید.

وکیل کلاهبرداری بندرعباس

مجازات کلاهبرداری

مجازات کلاهبرداری ساده یک تا هفت سال حبس و پرداخت جزای نقدی معادل مالی که کلاهبردار اخذ کرده است می باشد و همچنین رد مال.

مجازات کلاهبرداری مشدد نیز دو تا ده سال حبس به علاوه ی جزای نقدی معادل مالی که کلاهبردار اخذ کرده است می باشد و همچنین انفصال دایم از خدمات دولتی.

نکته ای که باید به آن توجه داشت این است که در کلاهبرداری مانور متقلبانه گاهی انقدر ماهرانه انجام می شود که شخص صاحب مال یرای انجام آن معامله اصرار فراوان می کند به انگیزه ی کسب سود بیشتر و به راحتی مال خود را به تصرف کلاهبردار میدهد و همانطور که متوجه شدید مالک در اکثر مواقع مال خود را با رضایت کامل در اختیار مجرم قرار می دهد.

آیا خیانت در امانت هم جزو کلاهبرداری محسوب می شود؟

در کلاهبرداری شخص با فریب و دروغگویی کاری را انجام می دهد که در خیانت در امانت خود شخص به آن طرف مالی را می دهد.
مجازات این دو بسیار با هم فرق دارند و مجازات کلاهبرداری بسیار سنگین تر است.
انجام کلاهبرداری به دلیل سود کردن از اموال دیگران می باشد که در خیانت در امانت تعریفش فرق دارد.

سوء نیت در جرم کلاهبرداری

سوء نیت به دو نوع سوءنیت عام و سوء نیت خاص تقسیم می شود چند نوع جرم که به صورت مطلق و یا با نتیجه می باشد و بر اساس همین عنصر روانی که به سوء نیت عام و سوء نیت خاص تقسیم شده است مشخص می شود.

فروش مال غیر همانند دیگر جرایم نیازمند سه عنصر مادی معنوی و قانونی میباشد به عبارت دیگر در وقوع جرم فروش مال غیر باید علم به موضوع جرم و همانطور که گفته شد نوع جرم بستگی به عنصر روانی و یا همان عنصر معنوی و یا به عبارت دیگر سوءنیت در جرم بستگی دارد جرم فروش مال غیر از جمله جرایمی است که قصد نتیجه در مرتکب باید محرز شود چرا که فروش مال غیر باید در قالب انتقال مال غیر و یا همان قصد نتیجه محرز شود که انتقال مال غیر یک نوع سوء نیت خاص و یا همان نتیجه جرم می باشد.

جرم فروش مال غیر در قانون خاص خود جرم انگاری شده است البته می توان به این جرم به عنوان دعوای حقوقی هم نگاه کرد یعنی در دادسراها و دادگاه های کیفری طرح شکایت نکرد و به جای آن در دادگاه های حقوقی طرح دعوا کرد اما به دلیل بالا بودن ضمانت اجرای شکایت کیفری بهتر است به این موضوع در قالب جرم نگاه کرد و شکایت کیفری علیه مرتکب اقامه دعوا کرد طبق رای وحدت رویه که عنوان کرده است.

فروش مال غیر و کلاهبرداری

فروش مال غیر در حکم کلاهبرداری میباشد و مجازات کلاهبرداری طبق قانون تشدید مجازات مرتکبین اختلاس ارتشا و کلاهبرداری قابل مجازات می‌باشند و نکته قابل توجه اینجاست اشخاص وقتی می خواهند اقدام به شکایت کیفری علیه مرتکب جرم فروش مال غیر کند به دلیل این که نمیتواند.

اثبات کلاهبرداری بدون مدرک امکانپذیر است؟

در صورتی که تمام شرایط مقرر قانونی برای جرم کلاهبرداری احراز شود شخص شاکی باید با استناد به اقرار متهم یا شهادت دو شاهد و یا امارات و قرائنی که موجب علم قاضی می شود توجه اتهام را به شخص متهم اثبات کند و اثبات نماید که تمامی عناصر مادی و معنوی جرم کلاهبرداری وجود دارد.

چگونه از کلاهبردار اینترنتی شکایت کنیم؟

در چنین مواقعی اولین کاری که می کنید این باشد که به دادسرای جرائم اینترنتی مراجعه کنید، این دادسرا وظیفه رسیدگی به جرائم در فضای مجازی و رایانه ای را دارد‌. پس از تشکیل پرونده، دادسرا از پلیس فتا کمک می‌گیرد و پرونده را برای رسیدگی بیشتر موضوع به آن ارجاع می دهد.

 

اشتراک در
اطلاع از
4 سوالات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه

سلام وقت بخیرجناب اصبحی
یه نفر ازحساب بانکی من کلاهبرداری کرده به این صورت که گفت حساب بانکیتو دراختیار ما قرار بده تا ما دربازار ارز دیجیتال سرمایه گذاری کنیم ولی این کلاهبردارها ازطریق کارت من حساب دیگران رو خالی میکردن. برای من ابلاغ قضایی اومده من چیکار کنم لطفا کمکم کنید اونایی که کلاهبرداری کردن ازاد میگردن اونوقت من باید به جاش برم جواب بدم لطفا کمکم کنید تا بتونم از خودم دفاع کنم

سلام ارادت آقای اصبحی. قطعه زمینی با کاربری باغ بصورت سه دانگ مشاع دارم، شخصی رو پیدا کردم ک ادعا میکنه می‌تونه در قبال دریافت وجه مورد نظرشون، با دریافت وکالت کاری می‌تونن ظرف سه ماه تغییر کاربری رو از باغی به مسکونی از شهرداری بگیرن. سوالم اینه که آیا از وکالت کاری می‌تونه سوء استفاده کنه و کار نقل و انتقال انجام بده یا نه؟ و هزینه‌های مربوطه کدوم‌ها هستند که ایشون باید خودش پرداخت کنه؟