وکیل مواد مخدر بندرعباس
اگر در خصوص مطلب وکیل مواد مخدر بندرعباس سوال یا نظری دارید میتوانید از پایین همین صفحه آن را ارسال نمایید.
وکیل پرونده مواد مخدر بندرعباس
نزدیکی کشور ما به کشورهایی همچون افغانستان و پاکستان موجب شده است تا سالانه حجم زیادی از پروندههای مربوط به مواد مخدر در دادگاههای کشور بررسی گردد. به همین دلیل نیز بسیاری از افراد خواه و یا نا خواه، درگیر این مسئله شده و بخش اعظمی از زمان خود را در این پروسه از دست میدهند. در این مقاله قصد داریم تا شما را با پروندههای مربوط به مواد مخدر آشنا سازیم.
وجود مواد مخدر صنعتی و سنتی، تأسیس آشپزخانهها و لابراتوارهای مختلف موجب شده است تا تعداد زیادی از افراد در دام اعتیاد اسیر شوند. به صورت کلی میتوان جرائم مربوط به مواد مخدر را در چند بخش تقسیمبندی کرد. مصرفکنندگان، تولیدکنندگان،
استانهای مرزی کشور در قسمت شرقی به دلیل نزدیکی به کشورهای تولید کننده مواد مخدر سنتی، بیشتر در معرض آسیب هستند.
به همین دلیل نیز بخش اعظمی از پروندههای مربوط به مواد مخدر، در استانهای شرقی و جنوب شرقی کشور دیده میشود. اما این مسئله را نمیتوان انکار کرد که تأسیس آشپزخانههای تولید مواد مخدر صنعتی از جمله شیشه موجب شده است تا بسیاری از استانها درگیر این مسئله باشند. شیشه، کوکائین، گل، ماری جوانا، تریاک، قرصهای روانگردان و هروئین، از جمله مواد مخدری هستند که بیشتر از سایرین در ایران یافت میشوند.
جرائم مربوط به مواد مخدر
مواد مخدر در کشور ما جزو اموری است که هرگونه فعالیت در آن، مجازات خاصی را در پی خواهد داشت. کشور ما جز کشورهایی است که سختگیریهای زیادی را در این زمینه به خرج داده است. در بسیاری از کشورها، کاشت و یا مصرف برخی از انواع مواد مخدرها جایز میباشد اما در ایران به دلیل وجود زمینههای آسیبزا، مصرف هرگونه مواد مخدر جرم تلقی میشود و تنها استثنا بر آن تجویز پزشک به دلیل خاصیت درمانی است.
دادگاه صالح
دادگاه صالح جهت رسیدگی به جرائم مربوط به مواد مخدر دادگاه انقلاب است. در صورتی که شخصی به حکم صادر شده از دادگاه انقلاب اعتراض داشته باشد،میتواند به دادگاه تجدیدنظر اعتراض نماید. مهلت تجدیدنظر خواهی مانند دیگر دعاوی، برای افراد داخل ایران ۲۰ روز و افراد مقیم خارج از ایران 2 ماه است.
از آنجایی که طبق ماده ۳۷ قانون اصلاح مبارزه با مواد مخدر نمیتوان فرد متهم را بیشتر از ۴ ماه در بازداشت نگه داشت، دادگاه ملزم به رسیدگی و صدور رأی در مدت قانونی 4 ماه است. در صورتی که دادگاه نتواند در مدتزمان مذکور حکم صادر کند، فرد آزاد شده و اگر آزاد شدن فرد با تبعات سوء همراه باشد، دادگاه میتواند با ذکر دلیل، دوباره او را بازداشت کند.
عوامل مخففه در تعیین میزان مجازات محکومین مواد مخدر
در ماده 38 قانون اصلاح مبارزه با مواد مخدر سال 76 آمده است که دادگاه میتواند در صورتی که جهات تخفیفی وجود داشته باشد، مجازات محکوم را تا نصف تخفیف دهد.
قانون مجازات در خصوص جهات تخفیف در زمینه جرائم مربوط به مواد مخدر، به موارد زیر اشاره کرده است.
همکاری مؤثر متهم در شناسایی شریک یا شرکا و به دست آوردن مدارک و لوازم اعمال جرم
اعلام متهم قبل از تعقیب و اقرار به انجام جرم
پشیمانی متهم، حسن سابقه و وضع خاص جسمانیاش مثل بیماری و بالا بودن سن
تلاش متهم برای کم کردن آثار جرم
اوضاع و احوال خاص مرتکب جرم مثل انگیزه شرافتمندانه
دخالت ضعیف شریک یا معاون جرم
در صورتی که فرد به حبس ابد محکوم گشته باشد، دادگاه میتواند حبس او را به 15 سال کاهش دهد و اگر حکم اعدام برای او صادر شده باشد، تقاضای تخفیف و عفو، به کمیسیون عفو ارسال میشود و مطابق نظر کمیسیون اقدام خواهد شد.
ارتباط مدتزمان محکومیت با سوءپیشینه فرد
یکی از نکاتی که باید به آن توجه داشت این است که تا زمانی که برای فرد حکم قطعی صادر نشده باشد و فرد روانه زندان نشده باشد، برای او هیچگونه سوءسابقهای در نظر گرفته نمیشود. شما میتوانید با استفاده از علم و تجربه وکلا، تا حد زیادی از میزان سابقه خود در زمینه جرائم مربوط به مواد مخدر بکاهید. در واقع تا زمانی که اتهام فرد تبدیل به محکومیت نشود، مشکلی برای متهم ایجاد نمیشود.پس از صدور حکم قطعی توسط دادگاه، فرد دچار سوءپیشینه و سابقه کیفری خواهد شد.
در جرائم مربوط به مواد مخدر تریاک، حشیش، سوخته، تفاله تریاک و بنگ در صورت حمل یا مخفی یا قاچاق کردن و یا حتی خرید و فروش آن و یا ساختن آن و ارسال به نقاط دیگر، در صورتی که مقدار آن کمتر از 5 کیلوگرم باشد، برای بار دوم، به یک برابر و نیم برابر، برای بار سوم مجرم به 2 برابر و در مرتبههای بعدی به ترتیب به دو ونیم، سه، سه و نیم و … برابر مجازات جرم جدید حکم داده خواهد شد.
در مواد مخدر هروئین و امثال آن در صورتی که مجازات فرد اعدام نباشد (کمتر از 30 گرم مواد مخدر)، در صورتی که بازهم جرم را تکرار شود، برای بار دوم به یک برابر و نیم و برای بار سوم به 2 برابر مجازات حکم داده خواهد شد.
قاچاق و نگهداری انواع مواد مخدر
مواد مخدر دارای انواع مختلفی است که هرکدام از آنها دارای مجازات مختلفی است. نگهداری از مواد مخدر با توجه به نوع و میزان آن، دارای جریمه نقدی، شلاق و حبس است. در صورتی که مقدار آن بالا باشد میتواند دارای مجازات اعدام نیز باشد. محاکم داخلی کشورمان با توجه به نوع مواد مخدر، میزان مواد مخدر، سابقه محکومیت فرد، نحوه دستگیری مجرم، همکاری او با قوای انتظامی و همچنین شرایط روحی و جسمی محکوم، اقدام به صدور حکم میکنند.
حمل قاچاق مواد مخدر نیز مجازات متنوعی دارد که با توجه به میزان و نوع مواد مخدر و همچنین با تأکید بر علم قاضی در پرونده، احکام متفاوتی صادر میشود. نکتهای که باید به آن توجه داشت این است که در کشور ما، قاچاق و حمل مواد مخدر صنعتی از جمله شیشه و هروئین، مجازات به شدت بیشتری نسبت به مواد مخدر سنتی مانند تریاک دارند.
خرید و فروش و مصرف انواع مواد مخدر
بر طبق قانون اصلاح مواد مخدر، هر نوع فعالیت در زمینه خرید، فروش و استفاده و مصرف مواد مخدر جرم محسوب شده و با توجه به نوع و مقدار ماده مخدر مصرفی، مجازات متنوعی برای آن در نظر گرفته شده است.
در بسیاری از موارد، استعمال ومصرف مواد مخدر به بیاختیاری ذهنی منجر شده که زمینهساز وقوع انواع جرمها را به وجود میآورد. به همین دلیل در صورتی که مصرف مواد مخدر باعث بروز جرم دیگری از جمله قتل، سرقت و غیره شود، مجازات جرم ثانویه، جداگانه محاسبه خواهد شد.
همانطور که قبلاً بیان شد، هر نوع فعالیت در زمینه مواد مخدر صنعتی دارای مجازات بیشتری نسبت به نمونههای سنتی آن است. به همین دلیل مطمئناً مصرف مواد مخدر صنعتی مجازاتی بیشتر از مواد مخدر سنتی دارد. شاید بتوان دلیل این امر را در قدرت توهم زایی مواد مخدر صنعتی بیان کرد. تأثیرات سوء این مواد بیشتر از مواد مخدر سنتی بوده و به همین دلیل قانونگذار با در نظر گرفتن این مسئله، مجازات سنگینتری برای این نوع مواد مخدر در نظر گرفته است.
قانونگذار در ماده ۲۶ قانون اصلاح مبارزه با مواد مخدر آورده است که در صورتی که فرد بتواند بیگناهی خود را اثبات کند، به مجازاتی محکوم نخواهد شد و در صورت یافتن فردی که پاپوش درست کرده است، او به حداکثر مجازات همان جرمی که انجام داده، محکوم میشود.
جاسازی مواد مخدر در ماشین فردی دیگر
در صورتی که جاسازی مواد مخدر، در ماشین شخص دیگر باشد، در صورت اثبات این مسئله و پیدا کردن فرد متهم، دادگاه او را به اشد مجازات مربوط به همان جرم محکوم میکند. مالک ماشین، نیز به دلیل بیگناهی، محکوم به مجازات نخواهد شد.اما نباید این نکته را نادیده گرفت که نگاه اول، دادگاه مالک ماشین را مجرم میشناسد و او است که باید اثبات کند که از این مسئله بیاطلاع میباشد. به عنوان مثال اگر مجازات جرمی ۴ تا ۵۰ میلیون ریال جریمه و ۲۰ تا ۷۴ ضربه شلاق باشد، برای فرد ۵۰ میلیون ریال جریمه نقدی و ۷۴ ضربه شلاق در نظر گرفته میشود.
حکم خودرو به دلیل حمل مواد مخدر
قانونگذار در قانون اصلاح مبارزه با مواد مخدر، در خصوص خودروهای به کار گرفته شده در زمینه حمل و قاچاق مواد مخدر نیز حکم داده است. طبق ماده ۳۰ قانون مذکور، وسایل نقلیه مثل ماشین و موتور که حامل مواد مخدر باشند، به نفع دولت ضبط میشوند. در صورتی که مالک ماشین و یا موتور بتواند در دادگاه ثابت کند که جاسازی مواد مخدر، بدون اطلاع و آگاهی او بوده است، دولت موظف به برگرداندن وسیله نقلیه او خواهد بود. اثبات این موضوع بسیار مشکل است.
مجازات استعمال مواد مخدر
قانونگذار در خصوص استفاده از مواد مخدر سختگیری داشته و تفاوتی میان فردی که برای بار اول از آن استفاده میکند و فردی که معتاد است قائل نشده است. نکتهای که وجود دارد این است که هیچ حبسی برای استعمال (مصرف) مواد مخدر صنعتی و سنتی وجود ندارد. تنها زمانی که در بازداشتگاه به سر میبرید، ممکن است در جایی محبوس باشید. تنها در صورتی ممکن است فرد مصرف کننده حبس شود و آن زمانی است که شخص نتواند جریمه نقدی در نظر گرفته شده را پرداخت کند. دادگاه میتواند بر اساس ماده ۳۱ این قانون، فرد را به ازای روزی ۱۰ هزار ریال در زندانهای نیمهباز یعنی زندانهایی که در آن، مجرم میتواند به فعالیت آموزشی، حرفهای، درمانی و غیره بپردازد و زندانهای باز یعنی زندانی بدون حفاظت و مأمور که فرد را به کاری مشغول میکنند و مجرم شب را در نزدیکترین آسایشگاه تعیینشده استراحت میکند و یا مراکز اشتغال و حرفهآموزی نگه دارد.
درصورتی که مجرم حسن خلق و حسن فعالیت داشته باشد، دادگاه مبلغ ذکر شده را به ازای روزی ۲۰ تا ۵۰ هزار ریال محاسبه میکند. نکتهای که وجود دارد این است که میزان حبس جایگزین جزای نقدی، بیشتر از 10 سال نمیباشد.
سلام جناب وکیل وقتتون بخیر. برادر من رو با تقریبا ۱۰ کیلوتریاک گرفتند و ۳سال حکم بهش دادن و سابقه هم داشته چنتا پرونده هم در همین باره داشته که تو دادگاه بالا اومدن و به این پرونده اضافه شد ولی فقط درحد جریمه بوده اون پروندهها زندانی نداشتن جز یکیشون که یه سال بهش دادن کهٔ سال هم رفت روی اون پرونده سه سالش حالا راه حلی هست؟ متاهل هم هست یه خانم مریض داره که تو دادگاه تمام پروندههای دکتریش رو چک کردن ممکنه عفو بهش بدن و اینکه این چقد از این چهارسال باید زندانیش رو بکشه؟
سلام چنانچه در ۱سال حبسی که عنوان نمودید شاکی خصوصی نداشته باشند احتمال اینکه مجازاتشان مشمول عفو عمومی گردد وجود دارد.