وکیل شرکت بندرعباس
اگر در خصوص مطلب وکیل شرکت بندرعباس سوال یا نظری دارید میتوانید از پایین همین صفحه آن را ارسال نمایید.
وکیل شرکت در بندرعباس
وکیل شرکتها با استفاده از قوانین موجود باید امور حقوقی شرکت را بر عهده بگیرد و با استفاده از تخصص خود از شرکت دفاع کند. اما نکته مهمتر این است که چنین وکیلی با مشورتهای خود مدیران شرکت راهنمایی میکند تا شرایط حقوقی ایدهآلی برای شرکت فراهم کند و از مشکلات حقوقی احتمالی آینده اجتناب کند.
در قانون ادارات و شرکتهای دولتی میتوانند خود، یک نماینده حقوقی انتخاب کنند و آن را به دادگاه معرفی کنند تا در فرآیندهای حقوقی از آنها دفاع کند. اما شرکتهای خصوصی مثل شرکت سهامی خاص که 51% از سهم آن متعلق به افراد است، ملزم است یک وکیل پایه یک دادگستری را به عنوان وکیل در دادگاه معرفی کند. البته شرکت دولتی هم میتواند وکیل دادگستری را معرفی کند و معمولاً همین اتفاق هم میافتد اما منعی برای انتخاب نمایندگان دیگر وجود ندارد.
وظایف وکیل شرکت
شاید بپرسید که وکیل شرکتها چه وظایفی را بر عهده دارد و چه خدماتی به شرکت ارائه میکند. وکلا در این زمینه نیز ملزم به دفاع از حقوق موکل خود هستند و در واقع از هیچ کاری برای احقاق حقوق موکل خود دریغ نمیکنند.
به عنوان مثال اغلب وکیل در شرکت موظف است استعلامات عدیدهای از سازمانهای مختلف را بررسی کند و با داوری آنها، راهنماییهای لازم را به مدیران شرکت ارائه کند. گاهی نیز ممکن است در قرارداد وکیل ذکر شده باشد که امور خارج از دادگاه به او مربوط نیست و تنها مواردی که در سیستم قضایی بررسی میشوند تحت نظارت و وظیفه او میباشند.
البته باید این مسئله را هم ذکر کنیم که وکیل شرکت نقش بسیار مهمی در شرکت دارد و اغلب تمام امور حقوقی مربوطه را به عهده میگیرد.
وکیل شرکت ها چه ویژگیهایی دارد؟
وکیل در هر زمینهای یک فرد مستقل است و از نظر فردی ممکن است هر ویژگی داشته باشد. اما از نظر حرفهای، وکیل امور حقوقی شرکتها باید ویژگیهایی داشته باشد که در ادامه به آنها میپردازیم:
تخصص و سوابق اجرایی کافی در شرکتهای مختلف
آگاهی و دانش حقوقی بالا در زمینه مالی و شرکتهای تجاری
فعالیت در عرصههای مختلف حقوقی و رعایت استانداردهای حرفهای
برخورد غیر شخصی با مسائل حقوقی مربوط به شرکت
بهره بردن از مهارتهای حرفهای که با تجربیات مختلف در پروندههای قضایی به دست آمده
توانایی همکاری با وکلا و سایر همکاران خود
شناخت نیازهای مختص به شرکت
چرا شرکتها به وکیل و مشاوره حقوقی نیاز دارند؟
معمولاً دیده میشود که وکیل شرکتها حتی قبل از تاسیس شرکت و در این صورت قبل از طرح دعوا به عنوان مشاور حقوقی و وکیل شرکت معرفی میشود. این کار برای شرکتها بسیار مفید است و باعث میشود فرایندهای حقوقی شرکت دقیقاً طبق قانون و به خوبی پیگیری شود.
اما گاهی دیده میشود که شرکت بعد از آنکه یک دادخواست را به دادگاه ارائه میکند یا یک دعوی علیه آن اعلام میشود، اقدام به اختیار یک وکیل میکند. اما بحث این است که شرکتها به احتمال زیاد قبل از هر گونه دعوی به مشاوره حقوقی نیاز دارند.
بنابراین شرکتها هم به پیگیریهای حقوقی وکیل نیاز دارند و هم از مشاوره و راهنمایی حقوقی وی استفاده میکنند. استفاده شرکت از وکیل به این صورت است که تمام فعالیتهای حقوقی و حتی مالی شرکت تحت نظارت وی قرار میگیرد و دائما از مولفههای قانونی به نفع شرکت استفاده میکند؛ به طوری که وکیل شرکتها رعایت حقوق و منافع حداکثری شرکتها را در تنظیم قاردادهای خود رعایت میکند.
از این رو میتوان گفت که تمام شرکتها بدون استثنا و به صورت کامل به وکیل دادگستری نیاز دارند. اما دلیل این نیاز شرکت به اینجا ختم نمیشود و در موارد جزئیتر حتی استخدام وکیل الزامآورتر نیز دیده میشود.
اگر شرکت در شرایطی که درگیر یک دعوی حقوقی است، وکیل استخدام کند این وکیل وظیفه پیگیری این پرونده را خواهد داشت. اما وکیل امور شرکتها به طور کُلی خدمات متنوعتری ارائه میکند که شامل:
ارائه مشاوره حقوقی و نظارت بر تمام قراردادهای شرکتها، واحدهای تجاری، کارگاههای تولیدی، بخشهای صنعتی و تجاری و همکاری با سایر افراد در زمینههای حقوقی
حضور در واحد حقوقی شرکت به صورت اختصاصی و ارائه مشاوره حقوقی به مدیران و کارکنان مربوطه
دفاع از منافع شرکت در تمام دعاوی مربوط به قراردادها، مطالبات، بدهیها و سایر مسائل
تنظیم قرارداد، تجدیدنظرخواهی، لایحه دفاعی، درخواستهای حقوقی، واخواهی، شکوائیه، نامه و …
و بسیاری از خدمات مورد نیاز شرکت که یک وکیل دادگستری قادر به برآورده کردن آنهاست.
دلایل نیاز شرکتها به استخدام وکیل
حتی مجربترین مدیران نیز ممکن است به دلیل نداشتن تخصص کافی، نتوانند به خوبی امورات حقوقی شرکت را پیگیری کنند. عدم اطلاع کافی این افراد نسبت به قوانین، راهکارهای حقوقی، نحوه ویرایش انواع قراردادها، آثار حقوقی فعالیتها، نحوه طرح دعاوی حقوقی، نحوه دفاع از شرکت در دادگاه، تنظیم دادخواست و لایحه و … باعث میشود این فعالیتها به درستی صورت نگیرند.
وکیل شرکتها با استفاده از تجربیات و تخصص خود میتواند این موارد را پیگیری کرده، و به مدیران شرکت مشاوره ارائه کند. مدیران شرکتها اغلب به دلیل مسائل گوناگونی که با آنها درگیر هستند و مشغله کاری، فرصت پیگیری پروندهها در دادگاه را ندارند؛ این کار به یک وکیل که به صورت اختصاصی وقت خود را در اختیار شرکت قرار میدهد، نیاز دارد.
وکیل شرکت چه خدماتی ارائه میکند؟
همانطور که قبلا هم گفتیم، شرکتهای خصوصی برای اقامه دعوی، دفاع و پیگیری پروندههای خود در دادگاهها و دادسراها مجاز به اعطای نمایندگی حقوقی به تجار، کارمندان و همکاران خود نیستند. بنابراین یک وکیل دادگستری به عنوان وکیل شرکتها با دریافت وکالتنامه از شرکت میتواند به اقامه دعوی و پیگیری پروندهها و امور حقوقی شرکت بپردازد و از منافع آن دفاع کند.
اگرچه استخدام وکیل پایه یک دادگستری هزینههایی در پی دارد اما این کار نوعی سرمایهگذاری محسوب میشود و منافع آن بیشتر از هزینههایش است. اگر شما بتوانید از منافع شرکت خود در پروندههای حقوقی به خوبی دفاع کنید، هزینه حق الوکاله وکیل قابل چشم پوشی خواهد بود.
بنابراین هر شرکتی با هر شرایطی که دارد، به استخدام یک وکیل دادگستری احتیاج خواهد داشت.
شرکت سرمایهای یا سرمایه محور یعنی مسئولیت شرکا تا میزان سرمایه و آورده آنها در شرکت است و شرکا در قبال بدهیهای شرکت مسئولیت شخصی ندارند مانند شرکت های سهامی خاص و عام و یا شرکت با مسئولیت محدود . در مقابل آن شرکت شخصی یا شخص محور وجود دارد که خود شخص اهمیت بیشتری نسبت به سرمایه اش دارد و شرکای این گونه شرکت ها معمولا آشنایی بیشتری باهم دارند چرا که آنها در برابر پرداخت کلیه دیون و بدهیهای شرکت در راستای حفظ حقوق اشخاص ثالث یش از آورده و سرمایه خود مسئولیت دارند . از مهمترین شرکت های شخصی می توان به شرکت های تضامنی اشاره نمود.
خیر در شرکت مدنی فعالیت و قراردادهای صورت گرفته ماهیت غیرتجاری دارد و مانند شرکت تجاری قرارداد تجاری رکن اصلی آن نمیباشد.
سلام آقای اصبحی. سوالم درباره خروج رییس هیئت مدیره از شرکت سهامی خاص هست با یک درصد سهام، که تغییرات دوسه ماه پیش انجام شده اما هنوز روزنامه نشده و مدیرعامل شرکت با ۹۸ درصد سهام کار رو تموم نمیکنه، اظهارنامه هم براشون فرستادم اما اعتنایی نکردن، راه حل چیست؟ متشکرم
با سلام و احترام در جلسه فوق العاده با دعوت مجمع صورتجلسه عدم سمت وی اعلام و امضا کنند و در اگهی تغییرات اعمال نمایید.
با سلام چنانچه از شرکتهای هرمی باشد، عضویت در آنها و عضوگیری وفق قانون ایران جرم محسوب میگردد.
درود و خسته نباشید جناب اصبحی وقت بخیر، پدرم به همراه اینجانب مدتهاست از طریق شرکتی که پدرم اونجا کار میکرد سهام شرکت ایران خودرو … که اون موقع اسمش خاور بود رو به صورت مقطعی خریداری کردیم، سر جمع حدود 70 هزار سهم داریم، ولی از روند سود دهی و قیمت سهام این شرکت هیچ اطلاعی نداریم ، اطلاع رسانی این شرکت بسیار ضعیف هست، به ساختمان اداری این شرکت هم زنگ میزنیم به نوعی مارو میپیچونن، بنده چطور میتونم به اطلاعات سهام این شرکت دسترسی داشته باشم، ممنون میشم
سلام شرکتها موظف به اطلاع رسانی وضعیت سود و زیان به سهام داران هستن. میتونید در مجامع عمومی سالیانه شرکت کنید یا با درخواست رسمی که شماره دبیرخانه میشه ازشون اطلاعات بخواهید
با سلام جناب اصبحی. بنده در یک شرکت سهامی خاص در بندرعباس مشغول کار بوده ام و مدیران شرکت گفته اند بعلت حسن کار دو درصد از سهام شرکت رو به نام من کردند. یک سری اوراق رو بنده امضا کردم اما مدرکی به بنده ندادند. الان که از اونجا اومدم بیرون میخام مطمین شم این سهام به نام من زده شده. الان که به هیچ یک از اسناد شرکت دسترسی ندارم چطور میتونم از این موضوع اطمینان پیدا کنم؟ممنون از راهنماییتون
سلام از اداره ثبت شرکتها استعلام کنید
سلام آقای وکیل لطفا راهنماییم کنید. مدیر عامل یک شرکت سهامی خاص در سال 1383 با مدرک تحصیلی ( برابر با اصل ) اینجانبان (6 نفر مهندس با سابقه ) گرید E مهندسین مشاور از بانک صنعت و معدن اخذ نموده و در ازای آن 10% از سهام شرکتش رو ( بدون این که ما درخواست کنیم ) به ما تخصیص داد. مقرر شد که تهیه طرح توجیهی احداث کارخانجات رشته های مختلف را به ما ارجاع دهد. ولی هیچ وقت این اتفاق نیفتاد و کاری به ما ارجاع نشد. بابت 10% سهم هم نه تنها سودی به تعلق نگرفت بلکه در حال حاضر بدهی های تامین اجتماعی ایشان نیز به ما ابلاغ می شود. آیا ما میتوانیم 60% سهام خودمان را به شخص دیگری واگذار کنیم و خلاص بشویم؟ لطفا بهترین راهکار را بفرمایید. ضمنا پرونده نیز در اداره ثبت اسناد به علت بدهی فوق توقیف و هرگونه نقل و انتقال تا اطلاع ثانوی ممنوع می باشد. باتشکر
سلام. روابط حقوقی و مسولیت قانونی سهامداران در مقابل اشخاص ثالث براساس اساسنامه و قانون تجارت تعریف می شود. توافقات بین سهامداران در مقابل خود سهامداران سندیت دارد نمی توان در مقابل اشخاص ثالث استناد نمود.
می توانید 60 درصد سهام خود را به دیگران فروخته و سهام خود را منتقل نمایید و از پول آن بدهی خود را پرداخت تا مجوز فعالیت برای شرکت صادر شود ولی تا زمانیکه این نقل و انتقال ثبت نشود شما سهامدار محسوب می شوید.مگر اینکه شرکت ورشکسته باشد که باید از طریق مراجع قانونی پی گیری کرد.
سلام آقای وکیل ببخشید در سال ۹۱ دایی بنده با سندسازی و اغفال مادر بنده اقدام به گرفتن وکالت بلاعزل برای یک ملک کردهاند. ملک مذکور در حال حاضر به فروش نرسیده ولی دایی بنده قصد فروش دارند
ما چند ماه پیش برای ایشان و دفترخانه اظهارنامه فرستادیم که سهم مادرم را به یک شخص دیگر فروختهایم
الان اگر ملک به فروش برسد حق و حقوق مادرم چه خواهد شد؟
سلام. موکل طبق ماده ۶۸۳ قانون مدنی میتواندخودش مورد وکالت را انجام دهد اگر ملک با وکالت توسط وکیل هنوز به فروش نرفته خود موکل بفروشد.
سلام آقای اصبحی وقت شما بخیر. میخواستم بدونم زمان ثبت اگهی ثبت اسناد روزهای کاری حساب میشه یا روزهای تعطیل هم جزو زمان اگهی حساب میکنن؟
سلام. روزهای تعطیل نیز جزء مواعد محسوب میگردد
سلام جناب اصبحی عزیز سوالم درباره خروج رییس هیئت مدیره از شرکت سهامی خاص هست با یک درصد سهام، که تغییرات دوسه ماه پیش انجام شده اما هنوز روزنامه نشده و مدیرعامل شرکت با ۹۸ درصد سهام کار رو تموم نمیکنه، اظهارنامه هم براشون فرستادم اما اعتنایی نکردن، راه حل چیه، ؟
با سلام در جلسه فوق العاده با دعوت مجمع صورتجلسه عدم سمت وی اعلام و امضا کنند و در اگهی تغییرات اعمال نمایید.