وکیل اداره کار بندرعباس
اگر سوالی در خصوص مطلب وکیل اداره کار بندرعباس دارید میتوانید در پایین همین صفحه از بخش نظرات سوال خود را مطرح نمایید.
وکیل دعاوی کار بندرعباس
دعاوی اداره کار با توجه به صنعتی شدن جوامع و دست یابی آنان به رشـد های اقتصادی در سایه افزوده شدن حجم کارهای تولیدی و ضمناً ازدیان جمعیت و قوت کار، در سـال های اخیر اضافه پیدا کرده است. بدیهی هست که با افزونی این تعاملات، برخوردها و اختلافاتی نیز در محیط های کاری به وجود خواهد آمد.
در قانون کار، مراجع حل اختلاف به دو گروه هیئت های تشخیص (به عنوان مرجع بدوی) و هیئت های حل اختلاف (به عنوان مرجع تجدید نظـر ) تقسیم شده و در هر استان چندین هیئت تشخیص و حل اختلاف به تناسب وسعت آن استان پیش بینی گردیده است. موقعی ایجاد اختلاف در روابط کارگر و صاحبکار اعم از اخراج بدون دلیل موجه، نداشتن پرداخت حقوق و خصوصیت ها و نکاتی از این قبیل، کارگر خواهـد توانست ضمنا اگـر مقوله مورد اختلاف از طریق آشتی مستقیم بین وی و صاحبکار حل نشود، از طریق انجمن صنفی کارگران و یا نماینده قانونی کارگران و صاحبکار به اداره کار مرتبط برای طرح اختلاف رجوع نماید. اداره کاری صلاحیت بازبینـی به اختلاف میـان کارگر و صاحبکار را دارد که کارگاه در حوزه آن اداره واقع شده باشد. کارگر پـس از رجوع به آن اداره، تقاضـای خود را حداکثر در دو صفحه نوشته، آن را ثبت می کـند و تحویل مسئول دبیرخانه اداره کار خواهد داد.
مرجع حل اختلاف کارگر و صاحب کار
بر حسب ماده ی 157 قانون کار بازبینـی و تصمیمگیری دربـاره دعاوی و اختلافات ناشی از اختلاف شخصی میـان صاحبکار و کارگر یا کارآموز از طریق هیاتهای تشخیص و هیئت حل اختلاف میسر می باشد.
اختلافات بین کارگر و صاحبکار موقعی وجود شرایط پایین که در ماده ی 157 قانون کار مطرح گردیده است، در این مراجع میسر می باشد:
– ناشی از انجام قانون کار و دیگر مقررات کار، قرارداد کارآموزی، موافقت نامههای کارگاهی یا پیمانهای دستهجمعی کار باشد.
در قانون كار، مراجع حل اختلاف به دو دسته هيئت هاي تشخيص (به عنوان مرجع بدوي) و (هيئت هاي حل اختلاف(به عنوان مرجع تجديد نظـر تقسيم شده و در هر استان چندين هيئت تشخيص و حل اختلاف به تناسب وسعت آن استان پيش بيني گرديده است. موقعی ایجاد اختلاف در روابط كارگر و كارفرما ، كارگر مي تواند ضمنا اگـر مقوله مورد اختلاف از طريق آشتی مستقيم بین او و كارفرما حل نشود، از طريق انجمن صنفي كارگران و يا نماينده قانوني كارگران و كارفرما به اداره كار مربوطه براي طرح اختلاف رجوع نماید.
حدود وظیفه های و اختیارات هیأت تشخیص
۱ – بازبینـی و دریـافت تصمیم دربـاره هر گونه اختلاف شخصی میـان صاحبکار و کارگر یا کارآموز که ناشی از انجام مقررات قانون کار، قرارداد یا کارآموزی و موافقت نامههای کارگاهی میباشد.
۲ – بازبینـی به اختلافات ناشی از قراردادهای کار که برای زمان موقت و یا برای انجام کار مشـخص منعقد شده باشد.
۳ – هر موقع کارگر در انجام وظیفه های محوله قصور ورزد و یا آیین نامههای انضباطی کارگاه را پـس از تذکرات کتبی نقض نماید، صاحبکار حق دارد موقعی اعلام نظـر مثبت شورای اسلامی کار علاوه بر بدهی ها و حقوق معوقه به نسبت هر سـال سابقهی کار معادل یک ماه آخرین حقوق کارگر به عنوان حق سنوات به او پرداخته و قرارداد کار را فسخ نماید .
ضمنا اگـر کارگاه مشمول شورای اسلامی کار نبوده و یا شورای اسلامی کار یا انجمن صنفی در آن تشکیل نشده باشد، اعلام نظـر مثبت هیأت تشخیص در فسخ قرارداد کار الزامی می باشد.
حدود وظیفه های و اختیارات هیأت حل اختلاف
۱ – بازبینـی به اعتراضاتی که در فرجه مقرر نسبت به آرای هیأت های تشخیص به عمل آمده است.
۲ – بازبینـی به تقاضای کتبی بیمه شده بیکارمبنی بر دارا بودن عذر موجه در زمینه نداشتن اعلام بیکاری به اداره کار و کارها اجتماعی ظرف مدت مقرر.
۳ – بازبینـی به اختلافات ناشی از انجام طرح طبقه بندی شغل ها.
ترکیب هیأت تشخیص
هیأت تشخیص از اشخـاص زیـر تشکیل می گردد:
۱ – یک شخـص نماینده وزارت کار و کارها اجتماعی (به پیشنهاد مدیر کل کار و کارها اجتماعی و تأیید وزارت کار).
۲ – یک شخـص نماینده کارگران به گزینش کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان (در صورت نداشتن تشکیل کانون مذکور گزینش نماینده به عهده کانون عالی هماهنگی شوراهای اسلامی کار می باشد)
۳ – یک شخـص نماینده رئیسان صنایع به گزینش کانون انجمن های صنفی صاحبکاریان استان.
شرایط عضویت نمایندگان کارگران و مدیران در هیأت عبارت هست از؛
۱ – تابعیت جمهوری اسلامی ایران.
۲ – دارا بودن حداقل ۲۵ سـال تمام.
۳ – دارا بودن حداقل گواهینامه انتهـا دوره ابتدایی.
۴ – دارا بودن حداقل ۵ سـال سابقه کار یا آشنایی با مقررات کار و تأمین اجتماعی.
مدت اعتبار نمایندگان (مدیران) ۲ سـال از تاریخ صدور اعتبار می باشد.
نمایندگان کارگران و رئیسان در مسائـل زیـر شرایط عضویت را از دست خواهند داد:
۱ – استعفا ۲ – فوت ۳ – رأی محکمه مبنی بر محرومیت از حقوق اجتماعی ۴ – انتهـا دوره نمایندگی ۵ – اعلام مراجع گزینش کننده و تأیید وزارت کار و کارها اجتماعی ۶ – نداشتن رعایت آیین نامه مرتبط به مقررات چگونگی تشکیل جلسات و روش بازبینـی هیأت تشخیص.
روش بازبینـی و تشکیل جلسات
هیئت ها بعد از وصول شکایت با رعایت نوبت زمان بازبینـی را مشـخص و دو طرف را برای ادای توضیحات دعوت می نماید. نداشتن حضور صاحبکار یا نماینده وی مانع بازبینـی نخواهد بود.
جلسات هیأت تشخیص در محل وزارت کار و کارها اجتماعی و به ریاست نماینده وزارت کار و کارها اجتماعی و حتی ال توانایی در ساعات اداری تشکیل می شود.
تصمیمات با اکثریت آرا اتخاذ خواهد شد. هیأت تشخیص موقعی لزوم میتواند مقوله را به پژوهش ارجاع نماید.
ترکیب هئیت های حل اختلاف
هیأت حل اختلاف مرکب از سه شخـص نماینده کارگران به گزینش کانون هماهنگی شورای اسلامی کار استان یا کانون انجمن های صنفی کارگران و یا مجمع نمایندگان کارگران واحدهای منطقه و سه شخـص نماینده صاحبکار یان به گزینش مدیران واحدهای منطقه و سه شخـص نماینده دولت (مدیر کل کار و کارها اجتماعی، فرماندار، رئیس دادگستری محل یا نمایندگان آن ها) برای مدت دو سـال تشکیل می شود. موقعی لزوم با دقت به میزان کار هیأت ها، وزارت کار و کارها اجتماعی خواهـد توانست نسبت به تشکیل جلسات حل اختلاف در سطح استان اقدام نماید.
روش بازبینـی و تشکیل جلسات
هیأت حل اختلاف پـس از وصول اعتراض با رعایت نوبت زمان بازبینـی را مشـخص و از دو طرف اختلاف برای حضور در جلسات بازبینـی کتباً دعوت می نماید. نداشتن حضور احد از دو طرف یا نمایندهی آنها مانع از بازبینـی و صدور رأی بوسیـله هیأت نمی بـاشد هیأت تا مدت یک ماه پـس از وصول پرونده بازبینـی و رأی ضـروری را صادر مینماید.
جلسات هیأت حل اختلاف در محل کار و کارها اجتماعی و حتی المقدور در بیرون از زمان اداری به ریاست مدیرکل کار و کارها اجتماعی و یا نماینده وی تشکیل خواهد شد.
هیأت حل اختلاف عندال لزوم خواهـد توانست ضمن دعوت از متخصصین نظـر ات و اطلاعات ایشان را در زمینه مقوله استماع نماید.
جلسات هیأت حل اختلاف با حضور حداقل هفت تن از اعضا رسمیت خواهد داشت و تصمیمات هیأت با اکثریت پنج رأی از آرای اشخـاص حاضر معتبر خواهد بود.
رأی هیأت حل اختلاف بعد از صدور، قطعی و ضـروری الانجام می باشد. از آرای قطعی این هیأت می توان در دیوان عدالت اداری شکایت نمود.
دیوان عدالت اداری
طبق بند ۲ ماده ۱۰ قانون تشکیلات و آیین محاکمه دیوان عدالت اداری مصوب ۱۳۹۲ بازبینـی به اعتراضات وشکایات از آرای هیات حل اختلاف کارگر و صاحبکار به عهده ی دیوان عدالت اداری گذاشته شده است. با این توضیح که دیوان عدالت اداری وفق بند ۲ ماده ی مذکور، صرفاً و منحصراً از حیث نقض قوانین ومقررات یا مخالفت با آنان نسبت به رای مورد اعتراض بازبینـی می نماید.شمول قانون کار در رابطه با کارگران و کارکنان کارگاه ها و کمپانـی های ویژه و دولتی از مـوارد بسیار با ارزش و مبتلا به اکثر اشخـاص و کمپانـی ها است که سبب اختلافات عدیده و به ناچار دادخواهی از دیوان عدالت اداری می گردد
شما باید به شعب تشخیص در شهرستان خود مراجعه کرده و دادخواست خود را ثبت نمایید.
با سلام بله. وکیل دادگستری میتواند از طرف شما طرح دعوا و پیگیری نماید.
سلام و عرض ادب خدمت جناب وکیل لطفاً راهنمایی بفرمایید بنده را. در شركت قبلي كه شاغل بودم آزمایشگاه بود و از من تعهد گرفته شده در صورت قطع همكاری اجازه ندارم در شركت مشابه كار كنم و تعهدنامه كتبی بود و امضاء كردم حالا همكاريمون تمام شده و بنده دقيقاً در شركت مشابه مشغول به كار شدم. آيا شركت قبلی بر اساس آن تعهدنامه ميتواند اقدام قانونی كند و مانع كار كردن من در شركت جديد شود؟
سلام هر چند تعهد داده اید اما این تعهد باطل هست چرا که بر خلاف حق کار آزاد پیش بینی شده در قانون اساسی است. موید باشید
سلام آقای اصبحی واقعیتش من درشرکتی خصوصی حدود 6 سال کار کرده ام . پایان هر سال مجددا قرارداد امضا کرده ام . پایان هر سال هم سنوات سالیانه پرداخته شده است . آیا شرکت موظف است در زمان ترک شرکت سنوات را بر اساس آخرین دستمزد پرداخت کند؟ ممنون
باسلام بله قطعا شرکت موظف به پرداخت سنوات است. موید باشید
سلام جناب وکیل سوالی داشتم از خدمتتون بنده برج ۷و ۸ و ۹، ۱۴۰۱ بیمه کارگر ساختمانی واریز کردم یک جایی دیگه هم تو یه شرکتی برج ۷و ۸ ۹، ۱۴۰۱ بصورت روز مزد کارکردم برام بیمه رد کرده حالا برای سابقه بیمه هر دو حساب میشوند؟
باسلام خیر. از تامین اجتماعی محل پیگیر باشید یکی از اینها حذف شود. موید باشید
سلام وقت شما بخیر. اینجانب باسابقه ۲ ساله درکارگاه نان فانتزی از کارفرما خود بابت کسری بیمه و کمی حقوق و پرداخت نکردن عیدی و سنوات و…. شکایت کردم و ظاهرٱ رای به پرداخت معوقات دادند، ولی هنوز هیچی به ما اعلام نشده است. میخواستم بدونم چندروز طول میکشه تا حکم قطعی به من اعلام شود؟ متشکرم
سلام دلیل تاخیر احتمالا تراکم پرونده است.با این حال در مهلت متعارف رای صادر و ابلاغ می شود. منتظر باشید.
سلام آقای اصبحی امیدوارم حالتان خوب باشد لطفا به سوالم پاسخ بدید ممنونم.
نداشتن قرارداد کار مکتوب چه مشکلاتی برام داره؟
من که با کارفرما قرارداد مکتوب ندارم میتوانم حق و حقوقم را بگیرم؟
سلام قرارداد شامل قرارداد مکتوب و شفاهی می شود. برای قراردادهای شفاهی فقط شما باید رابطه کاری تان را با کارفرما ثابت کنید.
برای اثبات رابطه کاری هم می توانید از این مدارک استفاده کنید:
حکم استخدامی، ارتقاء شغلی، تغییر سمت در دوره مورد ادعا (احکام خارج از دوره مورد ادعا پذیرفته نمیشود)
لیستهای حقوق کارگاه منضم به اظهار نامه مالیاتی که به تایید اداره دارایی مربوطه رسیده باشد.
دفاتر قانونی کارگاه و اسناد هزینه مربوطه
لیستهای حقوق کارگاه
گواهی بانک ذیربط مبنی بر واریز حقوق ماهانه مدعی (طبق لیست های حقوق ارسالی به بانک مورد نظر)
فیش یا رسید حقوق یا چک بانکی
کارت افتتاح حساب بانکی
کارتهای حضور و غیاب یا ورود و خروج یا دفاتر ثبت حضور و غیاب کارکنان کارگاه
کارت بهداشتی صادره از سوی اداره بهداشت محیط کار
معاینات پزشکی قبل از استخدام (موضوع ماده 90 قانون تامین اجتماعی)
ارائه آراء صادره از سوی هیات های تشخیص و حل اختلاف
تقاضای بازرسی و تحقیق از محل کار خود در جهت اثبات سابقه کاری
اخذ استشهادیه که به امضا همکاران سابق در کارگاه، واحدهای تجاری هم جوار و سایر افراد مرتبط رسیده باشد
برگه مرخصی و یا ماموریت تأیید شده توسط شرکت
گزارش بازرسان تامین اجتماعی در صورت انجام بازرسی از کارگاه
فاکتور خرید و فروش اجناس شرکت یا معرفی نامه کارگر به سازمان، بانک، شرکت، نهاد و ارگان دیگر
سلام جناب اصبحی میشه بفرمایید طریقه محاسبه عیدی و پاداش بنده که کارمند شرکت هستم به چه شکلی هستش؟ تشکر
سلام کلیه کارگاههای مشمول قانون کار مکلفند تا به کارمندان و کارگران خود به نسبت یک سال کار معادل شصت روز آخرین مزد ، بعنوان عیدی و پاداش پرداخت نمایند. مبلغ پرداختی از این بابت به هر یک از کارکنان نبایستی از معادل نود روز حداقل مزد روزانه قانونی بیشتر باشد. موید باشید
آقای اصبحی سلام سوالی داشتم
من در محل کارم در اسکله بندرعباس خوردم زمین و آسیب دیدم شکایت کردم پیمانکاری زنگ زده تهدید میکنه چیکار باید بکنم؟ ممنونم
سلام. چنانچه زمین خوردن شما مستند به عدم رعایت اصول ایمنی کار از طرف صاحب کار باشد دیه و ارش جراحات شما قابل مطالبه است. مضاف بر این تهدید هم جرم مستقلی بوده و در صورت اثبات مجازات دارد. موید باشید
سلام آقای وکیل من شش ماهه که در شرکتی مشغول بکار هستم و بخاطر سختی کار دچار آسیب دیدگی دیسک کمر شدم
و با تایید چند دکتر متخصص دیگه توانایی انجام کار سنگین و سخت رو ندارم علاوه براین قراداد بنده در پایان اسفند به اتمام میرسه، شرکت نیز اعلام عدم نیاز منو کرده
آیا بنده میتونم از بیمه یا از شرکت تقاضای خسارت کنم؟
با سلام و احترام اگر گواهی پزشکی در این خصوص داشته باشید میتواند اثبات نمایید و از کار افتادگی شما هم منوط به تایید پزشکان متخصص تامین اجتماعی میباشد. موید باشید